De to kongene Pele og Maradona vil møtes i himmelen

De to kongene Pele og Maradona vil møtes i himmelen

 

Den brasilianske fotballstjernen Pelé er død i en alder av 82. De to kongene Pele og Maradona er nå sammen i himmelen. 25. november 2020 døde den argentinske fotballkongen Maradona av hjertestans i en alder av 60. Med to års mellomrom dro de to verdensmesterne etter hverandre.Argentina Maradona 10 Hjemmedrakter

Legenden om Pele vil alltid være i minnet til alle de som elsker spillet, og arven hans gjør ham til en av verdens store legender gjennom tidene. Pele vant tre verdenscuper med det brasilianske landslaget; 1958, 1962 og 1970. Han spilte for Santos-klubben i nesten 20 år og vant 2 Libertadores-cuper, 2 interkontinentale cuper, 6 brasilianske cuper og mange andre mesterskap; i New York Cosmos vant han 1 North American Football League-mesterskap. I karrieren scoret Pele totalt 1282 mål og spilte 113 ganger for Brasil.

Pele, som verdens første fotballmester, brakte Brasils samba-fotball til verdensmesterskapet og andre internasjonale arenaer, slik at verdens fans kunne se at fotball fortsatt kan spilles så lykkelig og så fantastisk. Pele ledet Brasil til å vinne verdensmesterskapet tre ganger i karrieren og hjalp Brasil med å bevare Rimet Cup permanent. I tillegg scoret Pele totalt 1279 mål og er den første offisielt sertifiserte fotballmesteren av FIFA.